کف کاذب فولادی
کفهای کاذب، روی کف اصلی ساخته میشوند. این نوع پوشش با اهداف خاصی از جمله زیبایی محیط داخلی و پوشش تجهیزات کف ساختمان طراحی و نصب میشود. آنچه در زمان سفارش و خرید کف کاذب فولادی مهم است، انتخاب نوع آن است. این کفها در شرکت فنی مهندسی زیگورات دارای سه نوع زیر هستند:
– کف کاذب فولادی
– کف کاذب آلومینیومی
– کف کاذب لگراند
در این مقاله هدف ما معرفی کف کاذب فولادی است. مقالههای تخصصی دو نوع دیگر را نیز میتوانید در سری مقالههای سازههای کاذب زیگورات مطالعه نمایید. در این مقاله ساختار کفپوشهای فولادی را مورد بررسی قرار میدهیم و ویژگیهای آنها را بیان مینماییم.
فولاد چیست؟
فولاد آلیاژی ترکیبی از فلزاتی مانند آهن، نیکل، کروم، مس و… است. در انواع گوناگون این آلیاژ، درصد نیکل و کروم تغییر میکند. فلز فولاد دارای ویژگیهای زیر است:
استحکام بالا
عمر طولانی
مقاومت آن در برابر خوردگی هوا و ضربه
قیمت مناسب
فولاد با توجه به نوع آن، در رنگ های متفاوت سیاه، نقرهای و طوسی تیره ارایه میشود. ورقههای فولادی مورد استفاده در یک کفپوش دارای ضخامت زیاد هستند و با تکنیکهای جوشکاری نقطهای و جوشکاری آرگون ساخته میشوند. قطعات ساخته شده فولادی بعد از اتصال، بسیار محکم هستند و از یکدیگر جدا نمیشوند.
کف کاذب فولادی چیست؟
کفهای کاذب وظیفه محافظت از تجهیزات زیرین خود را دارند. این تجهیزات میتواند شامل کانالهای ارتباطی گرمایشی و سرمایشی، کابلها، سیمهای الکترونیکی، تجهیزات برقی و کامپیوتری، کانالهای تهویه هوا و … باشند. هر کف کاذب از سه قسمت زیر تشکیل شده است:
تایلها صفحات رویی در کف کاذب هستند. این صفحات مربعی که اصلیترین بخش یک کف کاذب محسوب میشوند، دارای انواع متفاوتی مانند فولادی، آلومینیومی، لگراند، چوبی، سنگی، شیشهای هستند.
پایه ارتفاع کف بنا تا تایل را تشکیل میدهد و خود از سه بخش کلاهک در بالا، لوله واسط در وسط و کفشک در پایین تشکیل شدهاند.
استرینگر قابی مربعی شکل است که در محل اتصال تایل و پایه، به منظور ایجاد توازن و پخش تعادل وزنی تایلها، قرار میگیرد.
ساختار کفهای کاذب فولادی چگونه است؟
کف کاذب فولادی یک کفپوش ثانویه با تایلهایی از جنس فولاد است. بخشهای دیگر کفپوش کاذب که شامل پایه و استرینگر است نیز، از فولاد گالوانیزه است. تعدادی از کف پوشهای کاذب نیز دارای پایه و استرینگر پلیمری هستند. ساختار این نوع کفپوش بهصورت فولاد دو لایه و تو پر است. این به آن معنا است که کف کاذب فولادی از تایلی با دو لایه فولاد در بالا و پایین و یک لایه بتن سبک و با استحکام زیاد در وسط ساخته شده است. این عامل قدرت و توان این نوع کفپوش را نسبت به انواع دیگر آن بهصورت چشمگیری افزایش داده است.
ویژگیهای کف کاذب فولادی
این نوع کفپوش دارای ویژگیهای زیر است:
اگر کفپوشی با قدرت و توان تحمل بالا میخواهید، این نوع کفپوش نیازتان را تامین مینماید. در بعضی از ساختمانها قرار است تجهیزات سنگینی روی زمین قرار گیرد. استفاده از کفپوش فولادی بهترین گزینه برای این نوع فضاهای کاری است.
اگر ساختمان یا فضای کاری پررفت و آمدی دارید این نوع کفپوش بهترین گزینه است. فولاد فلزی مستحکم است و در اثر استفاده زیاد از قدرت آن کاسته نخواهد شد.
فولاد به دلیل متریال خاصش، دارای ماندگاری طولانی خواهد بود. کفپوش کاذب فولادی سالهای طولانی بدون عیب و نقص برایتان کار خواهد کرد.
ویژگی تایلهای فولادی
هر تایل کفپوش فولادی دارای ویژگیهای زیر است:
- ابعاد آن سانتی متر مربع است
- ضخامت آن 34 میلی متر است
- ضخامت ورقه بالایی و پایینی آن بهترتیب 0/6 و 0/7 است
- وزن هر تایل 15 کیلو گرم است
- فولاد مصرفی در ساخت یک تایل 5 کیلو گرم است
- یک تایل حدود 2300 کیلو گرم وزن را تحمل میکند
- دارای قابلیت نصب انواع روکشهای HPL و PVC است
- جنس ورقه بالایی و پایینی به ترتیب ST14 و ST12 است
- پوشش محافظتی رنگی با پودر الکترواستاتیک کورهای در هر دو سوی ورقهها دارد
- بتن تزریقی داخل دو لایه آن، بتن سبک و مقاوم است
- زهوار دور آن از جنس ABS مستحکم دربرابر فشار، گرما و سرما است
ویژگیهای پایه کف کاذب فولادی
پایه کفپوش فولادی دارای ویژگیهای زیر است:
- جنس آن فولادی است
- دارای حداقل ارتفاع 6 و حداکثر ارتفاع 160 سانتی متری است
- میتواند وزنی تا حدود 3100 کیلوگرم را تحمل نماید
- هر پایه دارای پیچ و مهره برای نصب در قسمت کلاهک جهت اتصال به تایلها و در قسمت کفشک جهت اتصال به کف ساختمان است
- قابلیت رگلاژ کردن دارد
- برای ارتفاع بیش از 160 سانتی متر باید کف بنا زیرسازی شود تا ارتفاع بالا بیاید
- افزایش ارتفاع بالای 50 سانتی متر قیمت کف کاذب فولادی را افزایش میدهد
ویژگیهای استرینگر کف کاذب فولادی
استرینگر قابی مربعی شکل است که در محل اتصال پایه و تایل قرار میگیرد. هر قطعه از آن دارای ویژگیهای زیر است:
- جنس آن فولاد گالوانیزه است
- ابعاد هر قطعه در آن سانتی متر مکعب است
- وزن هر قطعه 450 گرم است
- استرینگر توسط پیچ و مهره به پایهها متصل میشود
اتصالات کف کاذب فولادی
بخشهای متفاوت تجهیزات و اتصالات کفپوش کاذب عبارت هستند از:
- تایل
- قوطی نبشی کشی دور محیط
- رنگ و ضدزنگ جهت قوطی های دور محیط
- پیچ و رولپلاک یا رولبولت جهت اتصال پایه به کف
- سیم جوش جهت جوشکاری قوطیها
- صفحه فرز جهت برشکاری تایل و قوطیها
روکش کف کاذب فولادی چه جنسی دارد؟
تایلها در سطحیترین لایه یا در قسمت نمای ظاهری خود نیاز به روکش دارند. این روکش علاوه بر جلوهبخشی و ایجاد ظاهری زیبا، برای محافظت از تایلها نیز نقش مهمی ایفا مینماید. برخی از این روکشها خاصیت آنتی استاتیکی دارند، تا از تایلها در زمان جذب الکتریسیته ساکن محافظت نمایند. این نوع روکش برای ساختمانهایی مانند اتاق سرور و مانیتورینگ، مراکز داده، اتاقهای برق و آزمایشگاههای مجهز بهترین گزینه هستند. روکشهای کفکاذب در دو نوع زیر وجود دارد:
روکش HPL کف کاذب فولادی
این روکش ضدخش است و از تایلها در برابر عواملی مانند ضربه و سایش در اثر تردد مدام محافظت مینماید. این نوع روکش از نوع PVC با دوامتر است و قیمت بیشتری نیز دارد.
روکش PVC کف کاذب فولادی
این روکش نیز کیفیت خوبی دربرابر خش و ضربه دارد. هزینه این نوع روکش بهصرفهتر است.
معایب کف کاذب فولادی
همانطور که این کفپوش مزایایی برای استفاده دارد، معایبی نیز ممکن است داشته باشد که در هنگام سفارش یا خرید کف کاذب باید مورد توجه قرار گیرد. معایب این نوع کفپوش عبارت است از:
عدم پذیرش رطوبت
این نوع کفپوش برای استفاده در مناطق با آب و هوای مرطوب مناسب نیست. همچنین برای مکانهایی که کف ساختمان در آنها ممکن است مدام در معرض رطوبت قرار گیرد، مناسب نیست. به دلیل استفاده از فلز آهن در آلیاژ فولاد، با قرار گرفتن این نوع کف کاذب در معرض رطوبت امکان زنگ زدن و خوردگی آن نیز وجود دارد.
وزن بالا
گرچه این نوع کف کاذب استحکام زیادی دارد، اما بعد از اجرا، وزن بالایی نیز بر ساختمان و سازه کلی تحمیل مینماید. به همین دلیل در زمان اجرای این نوع کفپوش باید وزن تحمیلی به ساختمان را مورد ارزیابی قرار داد.
سفارش کف کاذب فولادی مرغوب
دقت داشته باشید که این نوع کفپوش با ویژگی قرار گرفتن بتن سبک در بین دو لایه به استحکام مورد نظر خواهد رسید. متاسفانه بعضی افراد سودجو از خاک گچ برای تزریق در بین دو لایه استفاده میکنند. همچنین گاهی وسط دو لایه خالی گذاشته میشود که این امر سبب تولید سر و صدا در زمان تردد و پایین آمدن استحکام آن میشود. به همین دلیل لازم است طراحی و سفارش این نوع کف کاذب را به شرکتهای معتبر و صاحب نام بسپارید. برای جلب رضایت مشتری، رسیدن به تعهد و وجدانکاری امری ضروری است. شرکت فنی مهندسی زیگورات در این عرصه با سابقه کاری بالا و استفاده از متخصصین مجرب و متعهد اقدام به تولید کف کاذب فولادی مرغوب مینماید. مراحل تولید و نصب این نوع کفپوش زیر نظر متخصصین این امر انجام خواهد گرفت.
قیمت کف کاذب فولادی
در زمان محاسبه قیمت کف کاذب فولادی موارد زیادی در نرخ نهایی تاثیر خواهند گذاشت. با توجه به اتصالات و تجهیزات موجود در این نوع کف کاذب قیمت نهایی آن محاسبه خواهد شد. قیمت هر یک از موارد تایل، قوطی نبشی، رنگ و ضدزنگ، پیچ و رول،پلاک، سیمجوش، صفحه فرز، و سایر موارد جداگانه محاسبه میشود. در نهایت هزینه حمل و نقل و دستمزد نیز اضافه خواهد شد. لازم به ذکر است که بهدلیل سنگینی و وزن زیاد بخشهای متفاوت این نوع کفپوش، هزینه حمل و نقل تجهیزات، زیاد خواهد بود. برای محاسبه قیمت با توجه به متراژ کار و متریال مورد استفاده میتوانید با مشاوران و متخصصان زیگورات تماس بگیرید و اطلاعات لازم را دریافت نمایید.
کلام آخر
کف کاذب فولادی به دلیل استحکام بالا و قیمت مناسب برای مکانهایی با متراژ بالا بسیار مناسبتر از انواع دیگر کفپوش کاذب محسوب میشود. در این مقاله ویژگیها، مزایا و معایب این نوع کفپوش کاذب بررسی شد، که بعد از مطالعه آن میتوانید برای انتخاب و سفارش آن در شرکت تخصصی طراحی و نصب سازههای کاذب زیگورات اقدام نمایید.