تایل گچی

در سازه‌های کاذب سقفی، استفاده از انواع تایل گچی، کمک قابل توجهی در استفاده از طراحی متدهای جدید و نصب آسان می‌کند. تایل‌ها از پیش آماده شده‌اند و با نصب زیرسازی‌های مورد نیاز، با سرعت زیاد و کیفیت مناسب نصب می‌شوند. اما تایل‌های سقفی چند نوع هستند؟ هر کدام چه ویژگی‌هایی دارند و هرکدام در چه مواردی استفاده می‌شوند؟ کدام تایل گچی با کدام برند مناسب فضای داخلی مورد نظر است؟ سوالاتی از این دست همواره در زمان نیاز به این نوع سقف، ذهن را مشغول می‌کند. این مقاله ضمن معرفی انواع تایل‌های سقفی، به صورت تخصصی، تایل گچی را مورد بررسی قرار می‌دهد و جزییات ساخت، طراحی و استفاده از این نوع تایل را بیان می‌‎کند.

انواع تایل زیگورات

شرکت فنی مهندسی سازه‌های کاذب زیگورات اقدام به طراحی و اجرای تایل‌ها در انواع زیر می‌نماید:

هم‌چنین زیگورات سقف‌ کاذب کناف را نیز در انواع مدل‌ها طراحی و اجرا می‌نماید که خود دارای انواع زیر است:

تایل گچی

تایل چیست؟

تایل‌ها صفحات مربعی شکلی هستند، که در ابعاد متفاوت طراحی می‌شوند و به‌صورت پازلی روی سقف اجرا می‌شوند. متداول‌ترین اندازه که امروزه بیش از بقیه ابعاد تایل مورد استفاده قرار می‌گیرد، اندازه 60×60 سانتی متر مربع است. برای نصب تایل‌ها در یک سقف داخلی نیاز به زیرسازی با استفاده از انواع نبشی یا سپری دیوار و آویزهای سقف است. از ویژگی‌های خوب استفاده از تایل‌ها آن است که در زمان نصب، آلودگی محیطی شامل گرد و خاک گچ و سیمان به میزان بسیار کمی نسبت به انواع دیگر سقف کاذب به‌خصوص نسبت به رابیتس دارد. استفاده از تایلهای مربعی که نمایی پازلی دارند، ساختاری مدرن و کاربردی به نمای داخلی می‌بخشد. آن‌چه از سبک مدرن پیروی می‌کند، برای رسیدن به کاربردی بودن طراحی شده است. استفاده از تایل‌ها برای سقف مکان‌های بزرگ مانند سالن‌های بزرگ ورزشی، رستوران‌‌ها، هتل‌ها، فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ و … مزایای بسیاری در زمان اجرا و بعد از آن دارد.
انواع تایل گچی
G Y P S U M T I L E

مقایسه تایل گچی، کناف و رابیتس

سقف رابیتس در گذشته برای مکان‌های بزرگ هم‌چون فروشگا‌ه‌ها بسیار مناسب بود. این نوع سقف زیبایی خاصی داشت که می‌توانست باعث جلوه‌بخشی به معماری داخلی شود. با ورود کناف به دنیا سقف‌های مدرن کاذب، کمی از بازار رقابت رابیتس کم شد. کناف انعطاف بیشتری در طراحی و اجرا نسبت به رابیتس دارد. هم‌چنین آلودگی کمتری در زمان اجرای کار ایجاد می‌نماید. سقف‌های تایل گچی یک گام جلوتر از سقف‌های کاذب کناف هستند. اتصال، نصب، تعمیر، تمیزکاری و دسترسی به فضای زیرین در نوع سازه تایل گچی بسیار راحت‌تر از کناف است. این نوع سقف برای مکان‌هایی که نمای ظاهری اهمیت کمتری دارد، بسیار مناسب هستند. به همین دلیل است که بهترین گزینه برای سالن‌های بزرگ ورزشی، سینمایی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای بزرگ و شرکت‌های بزرگ تجاری محسوب می‌شوند.

تایل گچی چیست؟

تایل گچی بهترین انتخاب برای مکان‌هایی است که نیاز به سقفی با ویژگی‌های زیر دارد: • ضدرطوبت • عایق صدا • ضد حریق • وزن سبک • قیمت مناسب این نوع تایل قابلیت روکش با انواع متریال را دارد، که استفاده از هر روکش کاربرد مخصوص به خود را دارد. در ادامه تعدادی از انواع تایل‌های گچی با روکش‌های خاص را معرفی می‌کنیم:

تایل گچی ساده

این نوع تایل فاقد سوراخ است. کمکی به جذب صدا نمی‌کند و دارای روکش یا بدون روکش است. نوع بدون روکش آن به دو صورت سفید یا رنگی ارایه می‌شود. تایل‌های رنگ شده با رنگ اکرلیک از رشد میکروارگانیسم‌هایی همانند قارچ‌ها، کپک‌ها و انواع باکتری‌ها جلوگیری می‌کنند. این تایل‌ها در اجرای سقف کاذب گچی شبکه بندی، بسیار مناسب و مقرون به‌صرفه هستند.

تایل گچی PVC

تایل‌های این سبک دارای طرح‌های زیبایی در نمای ظاهری هستند. این نوع تایل‌ها با استفاده از متریال PVC نیاز به رنگ‌آمیزی ندارند و تمیزی و نظافت آن‌ها نیز به آسانی امکان‌پذیر است.

تایل گچی پشت آلومینیوم

این تایل در مکان‎های مرطوب مورد استفاده قرار می‎گیرد. استفاده در مناطقی که لوله‌های آب، کانال‌های تهویه انواع کولرها، لوله‌های سرمایشی و گرمایشی از آن عبور می‌کنند متداول است. این مناطق نیاز به متریالی دارند که در پشت تایل گچی نصب شوند و از نفوذ آب به داخل آن جلوگیری کند. تایل گچی پشت آلومینیومی ضدآب و ضدرطوبت محسوب می‌شود.

تایل گچی طرح‌دار

این نوع تایل در سقف‌های مشبک کناف کاربرد دارد و بر زیبایی نمای ظاهری می‌افزاید. این نوع تایل هم‌چنین قابلیت پذیرش لایه آلومینیوم در قسمت پشت کار برای محافظت از لوله‌ها و کانال‌های مرطوب را نیز دارد.

تایل‌های گچی آکوستیک

این نوع تایل‌ها برای جلوگیری از پژواک و عبور صدا طراحی می‌شوند. متریال خاص و سوراخ‌های تعبیه شده در روی تایل‌ها با طرح‌های گوناگون کمک می‌کند تا صدا را به خود جذب کنند و مانع از عبور یا پژواک صدا شوند.

انوع دیگر تایل گچی

برای تایل گچی انواع دیگر مانند سقف طلقی، آسمان مجازی، گچ‌برگ MR، پوشالی، تخم مرغی، حصیری یا شطرنجی با پانچ‌ دایره‌ای منظم و نامنظم و پانچ مربعی نیز وجود دارد.

ویژگی‌های تایل گچی

تایل‌های گچی در انواع گوناگون دارای ویژگی‌هایی خاص و منحصر به‌فرد است. مرحله نصب این نوع سقف کاذب به سادگی و سهولت اجرا می‌شود. در زمان تعویض و تعمیر نیز بسیار کمک ‌کننده است و کار را آسان می‌کند. انواع متفاوت این نوع تایل مقاوم در مقابل رطوبت، حریق و زلزله است. از انواع خاص آن به‌عنوان عایق‌های صوتی و حرارتی استفاده می‌شود. استفاده از این نوع سقف کاذب کمک می‌کند تا تجهیزات و تاسیسات موجود در روی سقف از پوشش مناسبی برخوردار شوند و در زمان ضرورت دسترسی به آن‌ها آسان باشد. هم‌چنین وجود سقف کاذب تایل گچی باعث ایجاد نورپردازی مناسب سقف، جلوگیری از اتلاف دما و انرژی محیط می‌شود. استفاده از متریال با نصب آسان برای فضایی بزرگ، علاوه بر بالا بردن سرعت اجرای کار، به مکان مورد نظر ظاهری شیک و مدرن نیز خواهد بخشید. همین عامل بر محبوبیت این نوع سازه افزوده است.

مهم‌ترین کاربرد تایل گچی ساده

تایل‌های با متریال گچ برای مرمت و ترمیم بناهای قدیمی وجهت مدرن و بروز کردن آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما از آن‌جا که ساختمان‌های قدیمی ممکن است استحکام کافی را نداشته باشند، باید از ابتدا به زیرسازی این نوع ساختمان‌ها دقت و توجه شود. لایه‌های گچ، سیمان و کاه‌گل در ساختمان‌های قدیمی، به‌دلیل قدمت بنا، ممکن است سست باشد. به همین دلیل بدون زیرسازی با استحکام بالا، در این نوع ساختمان‌ها نباید جلو رفت. درصورت رعایت نکردن این مورد، امکان ریزش و نشتی سقف وجود دارد، که ممکن است تمام سازه را نابود کند.

شرایط اجرای تایل گچی 60×60

از آن‌جا که این نوع تایل در بخش‌های گوناگونی نصب می‌شود، استفاده از ابعاد فوق مناسب‌ترین گزینه برای پوشش مکان‌های بسیار بزرگ است. هم‌چنین یکسان‌سازی ابعاد، کمک قابل توجهی در ساخت زیرسازی‌های این نوع سازه می‌نماید. بهتر است ارتفاع محیط نصب کمتر از 3 متر باشد. نصب با ارتفاع بلندتر این نوع سازه برای نصاب کمی دشوار است. این نوع سقف کاذب را بر روی سازه‌هایی از جنس پروفیل مانند سپری و نبشی نصب می‌کنند. این نوع ایمنی در ساخت زیربنای کار، باعث می‌شود این نوع سازه کاذب، در مواجهه با زلزله ایمن باشد. استفاده از دیوارها یا سازه‌های جانبی به‌عنوان تکیه‌گاه ممکن است خطر آفرین باشد و در زمان ضربه یا وقوع حوادث بسیار خطرناک باشد. ستون‌های اصلی سقف، بهترین تکیه‌گاه برای نصب سقف کاذب محسوب می‌شوند.

سفارش تایل گچی

برای سفارش این سازه باید دقت لازم را در انتخاب شرکت سازنده تایل‌ها و نصب آن به‌صورت حرفه‌ای نمایید. این سازه با وجود تمام مزایای خوبش درصورتی مطلوب و مناسب است که درست و اصولی نصب شود. برای رسیدن به این هدف، به‌سراغ شرکت‌ها و افراد متخصص باشید. اگر در انتخاب نوع تایل گچی تردید دارید، می‌توانید با مهندسین و مشاورین متخصص شرکت زیگورات تماس بگیرید. متخصصین ما با حضور در محل مورد نظر، با توجه به نظر و سلیقه مشتری راهنمایی‌های لازم را ارایه می‌کنند.

قیمت تایل گچی

قیمت تایل گچی بر اساس متراژ محیط، اجرای سازه زیربنایی و نوع تایل‌ها محاسبه می‌شود. مدل، رنگ و خرید عمده آن نیز بر قیمت این محصول تاثیر مستقیمی می‌گذارد. با توجه به آن‌که امروزه قیمت مصالح و تجهیزات مقدار ثابتی ندارند و نرخ ارز نیز در قیمت محصولات تاثیر مستقیمی دارد، قیمت این محصول نیز به موارد فوق وابسته است. اما با توجه به کیفیت متریال و شیوه اجرایی بی‌نقص در زیگورات قیمت تایل گچی در این شرکت متخصص ساخت سازه‌های کاذب بسیار مناسب و مقرون به‌صرفه است. درصورت تمایل، برآورد قیمت تایل گچی، در مکان اجرا انجام خواهد گرفت. جهت برآورد هزینه و قیمت نهایی تایل گچی می‌توانید با مشاوران زیگورات تماس بگیرید.

کلام آخر

تایل گچی به‌عنوان پوششی کاذب برای سقف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع سازه برای نصب در مکان‌های بزرگ مدرن، مناسب‌ترین گزینه است. مزایای خوب این سازه کاذب در این مقاله مطرح و انواع متفاوت آن معرفی شدند. هر نوع از این سازه متناسب برای مکانی خاص است. در این مقاله هم‌چنین مقایسه‌ای بین تایل گچی، کناف و رابیتس انجام شد. تایل گچی برای اجرا شرایط خاصی می‌طلبد که در این مقاله به نکاتی در این مورد اشاره شد. تایل‌های زیگورات، در انواع متفاوت، آماده ارایه به مشتریان گران‌قدر است. جهت دریافت راهنمایی و مشاوره با ما در تماس باشید.